Årets första gäddor!

Varför vänta? Det milda vädret hade gjort så att en vik där jag brukar fiska hade öppnat upp sig.
Tog det medvetet extra lugnt på nyårsafton för att kunna hoppa upp tidigt och köra ett förmiddagspass och inviga året med stil.

Har satt upp följande mål för detta året
-400 gäddor upp
-15 gäddor över 5 kg
-En +10
-En +12

Med dom målen i sikte kan man inte ligga hemma bakis!
Så det var bara att packa grejerna, välja ut några lämpliga drag, köpa en lätt frukost och sätta sig i bilen.

Var lite nervös för att isen fortfarande skulle vara kvar och blev därför väldigt glad när jag möttes av den här synen på väg mot sjön.

DSC_0574

Det var öppet vatten!

DSC_0575

Bävrarna hade gått bärsärk oxå… Nyårsfylla a la beaver kanske?

Som tur var hade jag tagit på mig mina vadarbyxor för det var mycket högt vattenstånd på stigen till båten, på vissa ställen ända upp till midjan.
Halvvägs fram börjar jag känna något kallt sippra in över höger fot… Fanskapet läckte! Antingen så skar något isflak till byxorna eller så har jag skavt emot dom när dom legat i bilen. Kallt blev det i alla fall. Men jag hade lovat mig själv att inte ge upp förrän en gädda hade kommit upp!

DSC_0592

Blött värre

DSC_0593

#%¤&%¤¤# vadarbyxa!!

Efter mycket om och men så hamnade jag i till slut i båten och gav mig ut.. Det var mycket is kvar fortfarande och allt som allt hade jag kanske en fjärdedels fotbollsplan att fiska på. (Hoppas ni får en någorlunda bild av ytan)
Började med att fiska med en grön McMy och fiskade riktigt l å n g s a m t.. Men inga hugg.. Vattnet var mycket grumligt så jag behövde något ännu skrikigare.

mcmy

Åkte ut en liten bit längre ut från utloppet, bytte till en röd-svart McMio och fiskade nu ännu långsammare. Jobbade upp draget lite och lät det sedan sjunka i fyra-fem sekunder.

mcmioTog inte mer än två-tre kast innan jag kände nåt som stötte till draget, snabbt mothugg och årets första gädda var ett faktum. Glädje!

DSC_0577

Nu var självförtroendet på topp. Gäddorna fanns här och dom kunde nappa. Allt man behövde göra var att presentera draget tillräckligt nära och tillräckligt långsamt.
Fortsatte att nöta på en ”hot-spot” där jag brukar få lite större gäddor. Det är ett område som ligger en 10-20 meter ut från ett utlopp där det finns gott om vegetation, lite klarare vatten och här brukar det alltid vara öppet året runt så det är antagligen lite mer strömt och lite varmare antar jag.
Plötsligt kändes det som ett baksug tog tag i draget. Det var inget kraftigt hugg utan kändes mer som om någon dammsög in draget. Mothugg! Sen kom känslan, den här är lite större. En större fena bryter vattenytan och det grumliga vattnet virvlar ordentligt. Spöt rycker stötvis ner mot båtkanten och jag hojtar av glädje, det är i alla fall en +5a 😀

DSC_0583

Lyfter upp gäddan i båten och ser massor av iglar på den. Den har verkligen stått och tryckt på botten! Och tjock är den! Väger den och vågen stannar på 6.21 kg. Årets första +5a är ett faktum så nu är det ”bara” 14 st kvar för att klara mitt mål 2013. Tack Svartzonker för ett fenomenalt drag i kalla vatten!  Fotosession och sedan tillbaka i plurret.

DSC_0590

DSC_0587

DSC_0589

Känner mig ganska nöjd så jag vänder hemåt och hoppas att resten av året fortsätter i den här stilen. God fortsättning allihopa, nu tar vi dom!! Mvh Mini Mats

DSC_0591

Tack till Sveriges fria natur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s