Fantastiska fisket fortsätter (nytt PB för Andy)!

Under veckan som var bestämde sig jag och Andy för att vi skulle åka upp och tillbringa två dagar i Norrtälje för att fiska efter lite större höst-gädda. Laddade till tänderna såg vi att vädret såg ut att bli det bästa och att vattenståndet stadigt var på väg uppåt.
Man kan lugnt säga att jag längtade till helgen.
När jag går in för att kolla vattenståndet en sista gång under fredag kväll får jag till min stora förskräckelse se att vattnet gått ner med 50 cm 😦
Detta är en fullkomlig katastrof för vårt fiske och vi är tvungna att skjuta upp resan. Men vi kan inte bara sitta hemma och sura med så fint väder så vi bestämmer oss för att köra lite lokal insjö i Stockholm istället. Och vilket flax det visade sig vara!

Tidigt på lördag morgon packade vi upp båten på taket och begav oss till sjön så vi kunde sjösätta innan solen gick upp. Morgonen var kall och fullmånen hängde mäktigt över fälten vi passerade på väg till isättningsplatsen.

DSC_0359

DSC_0360

DSC_0364

Det dröjde inte länge efter att vi hade satt i båten som huggen började komma. Mitt tredje kast blir formligen uppslukat av en gädda på 5 kg som ser ovanligt smal ut för sin längd.
IMAG0662

Men vår normala fiskeplats levererar inte riktigt såhär på morgonen så vi fortsätter till en längre grundkant som vinden har legat mot i några dagar och testar där i stället. Och vilket rally det blev. Vi krokar ett 15-tal gäddor inom loppet av en halvtimme och jag drar en till 5+ (6.2 kg) på mest tur då jag ser att den försöker hugga draget, men missar, varpå jag gör mothugg och krokar den under käken istället. Och upp kom den.

IMAG0672

Dagen fortsätter med jämna huggintervaller och vi har nu dragit ett 30-tal gäddor varpå mina har legat på 6.5, 6.2 och 5.0.

IMAG0666

Börjar reta Andy för att han inte kommer vinna dagens tävling där störst vinner men hinner knappt skratta färdigt innan ett av hans kast hinner landa på vattenytan och man ser att spötoppen böjer sig i ett kraftigt mothuggg!
Andy, som är född skeptiker av någon konstig anledning, börjar tvivelaktigt veva in den och svamlar om ”kanske en 3a eller 4a” men jag ser direkt att det är något större än så. Men vi hade aldrig kunnat drömma om vad han skulle lyckas dra upp i den här lilla sjön där vi knappt drar gäddor över 5 kg annars.
Det är en riktigt lång gädda som bryter ytan och visar sig efter att ha rusat och dragit lina på en fullt bromsad ambassadör-rulle.
Och den är grov!
Jag ångrar bittert att jag har retat Andy men är samtidigt glad för jag inser att Andy med största sannolikhet äntligen får kliva över 8 kg gränsen.
Lyckad håvning och glada miner följer till en gädda som visar sig väga 8.7 kg drygt. (Vi hade inte väntat oss så stor fisk så den bättre vågen och måttbandet hade inte hängt med).
Äntligen får Andy ändra ett PB som stått sig i flera års tid (7.5 kg) och bryta förbannelsen med att aldrig kliva över 7 kg gränsen.
Ännu gladare blir vi när vi ser att den utmattade gäddan till slut piggnar till och simmar ner i det klara vattnet.
Efter ett par high-fives och en gädda på 7 kg (som är mitt årsbästa hittills) som plåster på såren så bestämmer vi oss för att dagen är över.
36 gäddor upp med toppar på 8.7, 7.0, 6.5, 6.2 och 5.0 blir dagens facit och höst-fisket visar sig vara bland det bästa som finns ännu en gång….

DSC_0368

DSC_0375

DSC_0378

DSC_0380

IMAG0678

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s