Bra start på 2014 med en 8 kg på topp

Idag åkte jag och Andy till Norrtälje för att fiska i lite klarvatten och skärgård.
Tidigt på morgonen kom vi fram till viken där vi brukar sätta i båten och upptäckte till vår förskräckelse att den var istäckt. Som tur var hade den inte växt till sig något nämnvärt så vi klarade att bryta oss igenom utan problem med båten men båda undrade hur fisket skulle vara?

DSC_0565
Jag gissade på 7 gäddor totalt.
Andy gissade på 4.
Det blev 23.

Vid den första vassen fick Andy ganska snabbt en stöt på sin Buster Parrot (som skulle visa sig vara färgen för dagen) men gäddan krokade inte. Några försök senare så smällde det till igen och denna gång ordentligt. Upp kom en otroligt fet men kort historia. I vattnet gissade vi att den vägde runt två men när vi lyfte upp den visade den sig väga 5 kg!?
Kul och bra början.
DSC_0545

Sen fortsatte dagen av bara farten.
Vi drog en drös 2-4 kg strumpor med ett roligt dubbelhugg bland annat.

DSC_0550

DSC_0552
Andy tog täten och var ganska snabbt uppe i 12 gäddor mot mina 9. Jag tycker det är sjukt skönt att passera gränser och komma över till tvåsiffrigt både vad det gäller vikt och antal.
Men det hade bara stängt av.
Solen började gå ner och jag kände mig nästan desperat. Vikar där vi tidigare fått gäddor gav ingenting. Testade djupt gående och grunt gående drag utan någon lycka.
Spanande ut över vattnet och funderade febrilt vart vi inte hade kastat av. Kom på att en kant inte hade blivit testad och begav oss dit. Körde en klassiker och testade en udde ganska direkt med en Buster Big Bandit Parrot i slutet av fiskelinan.
Det virvlar till och mothugget sitter.
Fisken sprattlar till lite vid ytan och ser inte så stor ut men sen börjar den dra mot botten och jag förstår att den är större med tanke på gunget i spöt.
Andy plockar fram håven lite förvånat då han också trodde att det var en mindre med när den dyker upp förstår vi att den är tjock och bred. Ett tag tror och hoppas jag att det är en tia men det dör snabbt ut när vi ser att den är ganska kort och har ett litet huvud.
Men när jag lyfter den ur håven ser vi hur tjock den är och jag inser att det är en av mina fem största gäddor någonsin som behagar komma upp.
Vågen stannar på 8.02 kg och jag är hur glad som helst. Tionde gäddan för dagen och min fjärde största gädda någonsin. (Tidigare toppar 9.08, 9.0, 8.0 och 7.56).

 

Efter att ha krokat av gäddan utan problem får hon simma ner igen och dagen avslutas på bästa sätt.
En bra start på 2014 och förhoppningsvis en hint om hur storleken kommer bli detta året?? Man kan alltid hoppas…

DSC_0562

DSC_0563
Mvh Mini

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s