Massa nyheter (200 gäddor upp, metersgäddor, nya drag, nya vatten osv)

Tjo!

Har varit en skön start på sommaren med en hel del fiske och en hel del testande av både utrustning och nya sjöar.

Har som många andra gäddfiskare testat större gummibeten. Måste säga att jag än så länge inte fått så bra fiske som jag hoppats på än men är fortfarande väldigt osäker på storlek, djup och lämplig fisketeknik. Hade en dag där jag drog 17 gäddor på samma Söderjigg (gädda).

Wolfcreek är det bästa draget av de jiggar jag testat annars . Svartzonker har levererat ofantligt bra till bekanta men än så länge så har jag inte fått en enda fisk på dom?
Tror att hösten kommer ge utmärkta tillfällen att låta dom visa vart skåpet ska stå.
1402663416634

1402744309570

Fisket i Hälsingland har öppnat sina dörrar på allvar nu. Fisket brukar vara mer inriktat på mängd än på storlek  men detta året har jag försökt att ändra på det.
Vanligtvis brukar jag leta efter glesa vegetationsbälten precis vid djupbranter och med mycket vegetation längre in. Kasta in drag som spinnerbaits eller Rapala Minnow spoon och sedan snabbt kryssa genom vegetationen med små vevstopp. Ohyggligt effektivt när det gäller antal men storleken är inte alltid att skryta med (fastän ett antal +7 kilos har dragits på detta sätt).

DSC_0951

DSC_0961

DSC_0969

 

Detta året har fokuset legat på att trolla över större områden. Leta efter djup på mellan 3-6 m med mycket betesfisk i rörelse. När en gädda väl hugger, stannar man och börjar nöta med sjunkande jerkbaits, stora jiggar eller stora wobblers. Och resultaten har inte låtit vänta sig.
Har inte haft en enda tur utan att ha dragit en 100 cm gädda. Vikten har inte legat så högt, en topp på 6.5 kg, men huggen har varit stenhårda och glädjen stor!
En riktig vinnare i draglådan är Swim whizz 20 cm flytande i blått eller abborrefärgade. Nästan läskigt många över 5 kilo (där de flesta har varit över metern) på sitt samvete och jag har precis börjat använda dom rätt.
Draget har varit en stor hjälp till att fixa så att jag nu har dragit över 200 gäddor redan.
Slutmålet på 400 gäddor innan året är slut lever!

 

DSC_0974

DSC_1098

DSC_1011

20140615_143659

DSC_1097

Inte bara stor gädda i båten gör en på bättre humör…

DSC_0978

Det roliga med nya fiskemetoder är att gamla fiskevatten blir som nya. Har så många härliga minnen från början av mitt fiske kring Hälsingland och Bollnäs/Kilafors.
Kvällarna kan vara helt magiska.
På grund av att jag inte fiskat så mycket pelagiskt tidigare så blir gamla godbitar i stort sett som nya.

DSC_0991

DSC_0996

DSC_0999

DSC_1004

Detta har dock inte hindrat oss från att leta efter nya vatten!
I år så har vi lagt till tre nya sjöar på kartan. En som är lite grundare och två som är lite djupare för att kunna trolla och fiska efter lite grövre gädda.
Håller fortfarande på och testar så rapporter kommer inom kort förhoppningsvis!

DSC_1014

DSC_1037

DSC_1040

 

Har äntligen lyckats få till en provisorisk spöhållare till båten och en smart lösning till att kunna flytta ekolodet där man vill ha det.
Spöhållarna krävde en hel del silvertejp och buntband för att sitta kvar och lösningen är inte helt optimal än men skam den som ger sig.

DSC_1060

DSC_1063

DSC_1118

För att avsluta med en trist nyhet så tycker folk uppenbarligen inte om fiskare. Trist när man betalar fiskekort och verkligen försöker respektera natur och omgivning.
Många platser möts man av sura miner, sönderskurna däck, förstörda båtisättningsplatser och allmänna hinder som ska försvåra eller omöjliggöra kontakt med sjöar och liknande (trots att fiske är tillåtet från båt och platsen inte är privat tomt).
Men detta hindrar inte oss och förhoppningsvis inte er heller!
Vi fortsätter att respektera naturen och glädjas åt det gröna guldet!

DSC_1090

P.s Letar ni bra boende i trakten kring Bollnäs så spana in Storsves B&B. Litet, mysigt, nära bra fiskevatten och trevliga ägare..

DSC_1113

DSC_1116

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s