B.O.B låda

Ett lite roligt fenomen i ffa USA är så kallade BOB’s (BugOutBags). Det innebär att man samlar i stort sett allt man skulle behöva för att överleva i en enda väska.. Om du bara skulle få ta med en enda låda i båten med drag, vad skulle DU ta med dig då kan man fråga sig?

Om jag skulle ge mig ut och fiska med endast en liten låda så skulle jag ta med följande drag…

EnLÅda.jpg

 1. Buster Jerk Black Parrot. Ingen överraskning direkt. Det drag som gett mig flest gäddor i flest vatten är en given första placerare.
 2. Westin Shad Teez (official roach, 16 cm) Vansinnigt bra jigg (trots svag kvalité i utförande).
 3. Westin Swim, Intermediate, Pike. Ett av dom mest lättfiskade drag som finns. Veva, jerka, stopp-stanna, snurra.. Ja, hur du vill så ger detta drag gädda i de flesta vatten.
 4. Svartzonker V2 tail med paddel. Mitt största, och enda, stora drag i denna låda. Gediget, trofast och effektivt på de flesta djup. Inte för sommarfisket dock..
 5. Pig Shad Jr (valfri färg). Bästa jiggen enligt min mening. Kan i stort sett riggas hur som helst och bibehåller ändå sin rullande gång och effektiva stjärtpaddel som triggar både stor och liten gädda.
 6. Relax Jigg, 15 cm. Billigt som fan. Effektivt som fan. Drar gädda som fan. Så ta med det för fan…
 7. Buster Jerk 2. Valfri färg. Vill inte gäddorna hugga på de större jerkebetena? Ta då med detta lilla under så är inte huggen långt borta. Lite mer svårfiskat än till exempel Westin Swim men när man fått till det så är det lika effektivt och ibland till och med bättre.
 8. Atom skeddrag. Blå eller grön. Klassiker. Utav den enkla anledningen att man får gädda. Billigt, extremt stryktåligt och lätt att ta med sig då det tar lite plats.
 9. Erstavik Lilla tail. Handgjort super-bete som görs av Håkan Hedenström. Perfekt storlek för det universella fisket. Kan både fiskas snabbt och långsamt. Vilket gör det till en dröm för allround syften som detta.

Vad skulle du ta med dig i din låda? Kommentera gärna eller skicka in bild till jazzmtas(at)hotmail.com så kan jag lägga upp de här på sidan.

P:S (at) innebär @

5 kommentarer Lägg till

 1. Martin Ziesnitz skriver:

  Kul och inspirerande ide!
  Inom kort kommer bild på min låda….
  Nu ska jag ut till Barnens ö och se om gäddorna är på humör!
  Skitfiske!

  1. matspt skriver:

   Tjena Martin! Ser fram emot bild! Hoppas du hade riktigt skitfiske? Var dom på hugget? Själv bommade jag idag trots tre isättningar av båten 😰

   1. Martin Ziesnitz skriver:

    Underbar dag men gäddorna var något sega.
    9 gäddor i båten. Ingen storlek men en gädda stack verkligen ut. Otroligt vacker med djupa guldgröna färger och en kondition som imponerade! Ärtsoppa och gott kaffe i båten förgyllde dagen!

 2. matspt skriver:

  Låter som en riktigt vinnardag i mina öron. Kul att du hade det bra. Inväntar bild med spänd förväntan.. Maila till jazzmtas(at)hotmail.com 👍🏻👊🏻

 3. matspt skriver:

  Gäddorna vid barnens ö är fantastiskt fina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s