Härligt fiske

Var ute med Andy igår och dängde efter lite gädda. Fisket var riktigt bra fram till lunch för att sedan bli extremt trögt efter. Vi startade fisket i ganska grunda och klara fjärdar för att avsluta i djupare och grumligare hot spots (grynnor, djupkanter osv).
Totalt blev det 21 gäddor upp i båten med en blygsam 5a på topp.

Andy predator artikel.jpg

Andy fiskar i stort sett enbart med sin Ambassadeur Predator och kommer vara till stor hjälp när jag ska recensera just den rullen. (Arbetar med den aws)
Idag provade han allt möjligt för att knäcka ”koden”. Jerkbeten, olika jiggar, sliders osv.
Bäst fiske fick han med en blå Pig shad Jr. Totalt drog han 10 av de 21 fiskarna vi lyckades lura upp. 6 av dom högg på ”piggen”.

Själv testade även jag en hel del olika beten. Mina moddade Svartzonker V2 tailar gick, som väntat, riktigt bra.
Drog en av dagens större i första kastet på en moddad gös tail. Även blå/silver levererade en hel del fisk också.

Självklart provade jag även mina nya relaxjiggar på 15 cm. Tog inte lång tid innan en gädda svalde det ordentligt! Jiggen trasades snabbt sönder men det känns mer ok med tanke på prislappen jämfört med till exempel Westin Shad Teez… (15 kr jämfört med 49 kr)

Relax jigg artikel.jpg

Även andra mindre jiggar är fortfarande stekheta. Svartzonker Jr modell på McRubber i Kanal gratis egen färg ”Search and destroy” gick alldeles utmärkt.

Passade även på att ta lite jämförande bilder mellan olika mobilkameror vs systemkamera. Nedan ser ni en bild tagen med en HTC One, en med Iphone 5s och en tagen med Canon 550 d (Tamron 17-50mm, 2.8f objektiv). Vilken tycker ni ser bäst ut? (Klicka på bilden så får ni fram info om vilken kamera jag använt på respektive bild).

I slutet av veckan blir det fiske igen förhoppningsvis. Då ska jag se till att få fisk på mina otuggade jerkbeten samt försöka lura upp något större. Måste ju få till lite imponerande bilder. Inte bara snygga solnedgångar och bilder på drag, haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s